«Справа Хізб ут-Тахрір»: Ремзі Меметов та Енвер Мамутов етаповані до колонії

17:32, 31.08.2019
Двох фігурантів "бахчисарайської справи Хізб ут-Тахрір" Ремзі Меметова та Енвера Мамутова етапували з СІЗО№1 Ростова-на-Дону до колонії суворого режиму.
 
Про це повідомляє "Кримська солідарність" з посиланням на Сергія Легостова та Еміля Курбедінова.
 
За інформацією Легостова, протягом 10 діб політв'язні після етапування з Ростова перебували у місто П'ятиґорськ. 
 
"Вчора (30 серпня, - ред.) надійшла інформація, що вони були направлені для відбування покарання до виправної колонії суворого режиму №11 Ставропольського краю", - повідомив адвокат.
 

Легостов зазначив, що після підтвердження даної інформації співробітники консульства України в РФ зможуть відвідати засуджених.
 
У свою чергу Курбедінов зазначив, що російська сторона тримає в секреті усі переміщення засуджених.
 
"З самого початку російська правоохоронна машина навісила на них ярлик "терористів" і з самого початку ця машина включається щодо них, як до людей, обвинувачених у "тероризмі", - зауважив він.
 
"Ми ... спостерігаємо за тим, куди вони будуть доправлені, постараємося у найкоротші терміни їх відвідати, коли вони прибудуть на місця (утримання - ред.)", - додав Курбедінов.
 
Нагадаємо, раніше в Криму чотирьох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" залишили під вартою до листопада. Ще трьох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" (красногвардійська група) помістили в психіатричну лікарню.