Затриманих через обвал в Дрогобичі комунальників відправили під домашній арешт

11:29, 31.08.2019
Затриманих через обвал в Дрогобичі комунальників відправили під домашній арешт

(фото: Нацполіція)

Міськрайонний суд міста Дрогобич обрав двом працівникам ЖЕКу, який обслуговував будинок, що обвалився 28 серпня, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці (з 6:00 до 21:00 години).
 
Про це повідомляє "Радіо Свобода".
Поліція оголосила головному інженеру і начальникові дільниці з обслуговування і ремонту житлового фонду підозру у службовому недбальстві, що призвело до обвалу будинку в місті Дрогобичі.
 
Наслідком трагедії є загибель восьми людей і травмування семи осіб.
 
Слідчий поліції і прокурор просили суд винести підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Нагадаємо, в ніч на 28 серпня у Дрогобичі Львівської області в 4-поверховому житловому будинку обвалився цілий під’їзд. Поліція затримала двох працівників ЖЕКу, яких підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею "службова недбалість". Ця стаття передбачає позбавлення волі до трьох років.
 
На сьогодні слідчі розглядають кілька версій причин обвалу будинку, а це перепланування одного з приміщень, яке використовувалось в комерційних цілях, неналежний стан будівлі, недбале ставлення до своїх обов’язків комунальниками.
 
Президент Володимир Зеленський заявив, що завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків по всій країні та розробка у найкоротший термін програми приведення до належного стану старих і зведення нових.