Кремль не хоче говорити про етапування Олега Сенцова до Москви

13:44, 29.08.2019
Кремль не хоче говорити про етапування Олега Сенцова до Москви

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков не став коментувати інформацію про етапування засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова в Москву, а також перспективи очікуваного обміну утримуваними особами між Росією і Україною.
 
"Мені нема чого додати по цій темі. Коли ми будемо готові, ми повідомимо. Поки такої готовності у нас немає. Можу ще раз повторити, що ми вітаємо рішення про звільнення Вишинського. Мають місце певні контакти, але більше мені додати нічого", - сказав Пєсков російським ЗМІ.
 
Пєсков також не став відповідати на запитання про те, з чим пов'язано етапування Сенцова з колонії № 8 міста Лабитнангі в Москву, про який повідомили ЗМІ 29 серпня.
 
"Я нічого не можу вам сказати", - заявив він.
 
Нагадаємо, сьогодні російські ЗМІ та телеграм-канали повідомили, що політв'язень Кремля Олег Сенцов доставлений в слідчий ізолятор Москви.
 
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, новообраний народний депутат від партії "Європейська солідарність" Ахтем Чийгоз підтвердив, що режисер Олег Сенцов наразі перебуває в одному із СІЗО міста Москви. Водночас Віктор Медведчук повідомив журналістам у кулуарах Верховної Ради, що українська влада займається питанням обміну полоненими між Україною і Росією, але остаточний варіант обміну, а також доля політв'язня Олега Сенцова ще не вирішені.