Ахтем Чийгоз підтвердив, що Олег Сенцов прибув до Москви

13:05, 29.08.2019
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, новообраний народний депутат від партії "Європейська солідарність" Ахтем Чийгоз підтвердив, що режисер Олег Сенцов наразі перебуває в одному із СІЗО міста Москви.
 
Про це Чийгоз сказав журналістам, передає "Укрінформ".
 
"Так, Олег Сенцов в Лефортово. І за тією інформацією, якою я володію, в п’ятницю мають прибути. Всі разом. Але це настільки попередньо, тому що я сам пройшов цей шлях і знаю, що зміни можуть бути. Але принцип сам, що вони вже знаходяться, і це питання поставлено на рейки, і він все рівно буде відпрацьований, це так", - сказав Чийгоз, коментуючи журналістам заяву, розповсюджену в ЗМІ щодо переведення Олега Сенцова у Москву.
 
На прохання уточнити, коли саме має відбудеться обмін, Чийгоз відповів: "Я знаю стільки, стільки я знаю".
 
Водночас Віктор Медведчук повідомив журналістам у кулуарах Верховної Ради, що українська влада займається питанням обміну полоненими між Україною і Росією, але остаточний варіант обміну, а також доля політв'язня Олега Сенцова ще не вирішені.
 
Так, на питання, чи відома дата обміну полоненими і чи готують Олена Сенцова на обмін, Медведчук відповів: "Цим питанням займається офіційна влада сьогодні, є - президент України, пан Зеленський і його команда. Я знаю про те, що такі перемовини ведуться, але остаточного варіанту ще немає. Точно так остаточно не вирішена доля людини, яку ви назвали - Сенцова".
 
Нагадаємо, сьогодні російські ЗМІ та телеграм-канали повідомили, що політв'язень Кремля Олег Сенцов доставлений в слідчий ізолятор Москви.