Депутат від «Слуги народу» звинуватила В'ятровича в погіршенні стосунків з Польщею

11:45, 29.08.2019
Депутат від «Слуги народу» звинуватила В'ятровича в погіршенні стосунків з Польщею

Ірина Верещук (фото: facebook.com)

Новообраний народний депутат від партії "Слуга народу" Ірина Верещук заявила, що історичні суперечки між Україною й Польщею останніми роками спричиняв голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.
 
Про це пише Rzeczpospolita.
 
"Ми хочемо зробити конкретні кроки, також коли йдеться про скасування заборони на ексгумацію. Це має призвести до виходу зі складної ситуації, в якій опинилися наші стосунки", - каже Верещук.
 
"Я проти того, щоб Володимир В’ятрович залишався головою українського ІНП, через нього ми сперечалися з поляками", - додала вона.
 
Верещук стверджує, що новий парламент має бачення покращення відносин з Польщею. Також буде створена комісія "Дружба з Польщею", зазначила вона.
 
Як відомо, навесні 2017 року, завдяки Українському інституту національної пам’яті, влада Києва заборонила ексгумацію та пошук останків польських жертв воєн та конфліктів на території України.
 
 
Він заявляв, що мораторій на ексгумацію польських поховань в Україні може бути знятий після того, як польська сторона надасть своє бачення легалізації та відновлення українських пам'ятників на території Польщі.
 
Володимир В'ятрович також називав тиском з боку Польщі заборону йому на в'їзд до цієї країни ЄС.
1 вересня президент України Володимир Зеленський матиме візит до Варшави.