З-під завалів у Дрогобичі витягли тіла ще п'яти дорослих і хлопчика

09:23, 29.08.2019
З-під завалів у Дрогобичі витягли тіла ще п'яти дорослих і хлопчика

(фото: ДСНС)

Під завалами зруйнованого будинку в Дрогобичі Львівської області виявили тіла ще 6 загиблих.
 
Таким чином, під завалами загинули 8 людей.
 
За даними Нацполіції, серед загиблих - 4-річний хлопчик, 20-річна дівчина, чотири жінки віком 44, 64, 79 та 80 років, а також двоє чоловіків віком 42 та 62 роки.
 
Водночас поліцейські затримали двох працівників місцевого комунального підприємства. Невдовзі вирішуватиметься питання про обрання їм запобіжного заходу.
 
За повідомленням ДСНС, пошуково-рятувальні роботи завершено.
 

Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 470 осіб та 75 одиниць техніки.
 
Нагадаємо, в ніч на 28 серпня у Дрогобичі Львівської області в 4-поверховому житловому будинку обвалився цілий під’їзд. За попередньою інформацією, загинуло 2 людини, 7 було госпіталізовано (з них - 5 дітей).
 
Спершу Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляла, що "стався вибух побутового газу", але потім прибрала цю інформацію.
 
Поліція відкрила відкрила кримінальне провадження за статтею "умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства".
 
Правоохоронці зазначили, що наразі встановлюють, що могло спричинити обвал будівлі. 
 
Президент Володимир Зеленський заявив, що завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків по всій країні та розробка у найкоротший термін програми приведення до належного стану старих і зведення нових.