Прокуратура просить суд взяти ексглаву МОЗ Богатирьову під варту

15:09, 28.08.2019
Прокуратура просить суд взяти ексглаву МОЗ Богатирьову під варту

Прокуратура Києва внесла до Печерського райсуду столиці клопотання про взяття під варту ексглави Міністерства охорони здоров'я України часів президентства Віктора Януковича Раїси Богатирьової.

 

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Повідомляється, що в травні 2015 року Печерський райсуд задовольнив клопотання слідчого ГПУ про обрання Богатирьовій запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

«Згідно з постановою, після затримання підозрюваної не пізніше 48 годин слідчий повинен забезпечити її доставку до суду для розгляду питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», — повідомили в прокуратурі.

 

Водночас, як повідомляє Радіо Свобод, Раїса Богатирьова наразі має бути доставлена до Печерського районного суду для розгляду клопотання про її арешт – таку інформацію повідомили Радіо Свобода в пресслужбі прокуратури Києва.

 

«На цей час вона (Богатирьова – ред.) має бути доставлена до Печерського районного суду для розгляду клопотання про застосування щодо неї раніше обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Буквально кілька хвилин тому прокуратура внесла відповідне клопотання, і очікуємо зараз автоматичного розподілу справ для того, щоб визначити суддю і час судового засідання», – сказала представниця пресслужби.

 

Вона додала, що визначення судді та часу засідання має відбутися в найближчі 1-1,5 години (станом на близько 12:30 дня 28 серпня). Досі, уточнює речниця прокуратури, Богатирьова перебуває під вартою як затримана особа.

 

Адвокат Раїси Богатирьової Дмитро Бєляєв відмовився коментувати цю справу.

 

«В мене немає жодних коментарів із цього приводу», – сказав він Радіо Свобода у відповідь на запитання щодо своєї підзахисної.

 

Як повідомляла УМ,  27 серпня в аеропорту «Жуляни» у Києві поліція затримала ексміністерку охорони здоров’я часів Богатирьову.

 

Ще в 2016 році Інтерпол відмовився оголошувати Богатирьову в розшук.

 

У серпні 2019 року Голосіївський райсуд Києва зобов’язав ГПУ закрити справу проти Богатирьової. Водночас у столичній прокуратурі заявили, що це рішення ухвалили без представника відомства, тому його оскаржать.