Політв'язня Бекірова звільнили з-під варти

12:35, 27.08.2019
Політв'язня Бекірова звільнили з-під варти

Центральний районний суд Сімферополя змінив міру запобіжного заходу політв'язню Едему Бекірову з утримання під вартою на зобов'язання з'являтися до суду.

 

Про це пише «Кримська солідарність».

 

"Сьогодні, 27.08.2019, Центральний районний суд м.Сімферополя постановив змінити міру запобіжного заходу Едему Бекірова з утримання під вартою на зобов'язання явки до суду", -  йдеться в повідомленні.

 

 

Як відомо, громадянин України, кримськотатарський активіст Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді до окупованого Росією Криму з боку пункту пропуску "Чонгар" 12 грудня 2018 року. 
 
 
13 грудня підконтрольний Кремлю Київський районний "суд" Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці. Росія підозрює Бекірова в зберіганні й передачі вибухових речовин і боєприпасів. Активісту закидають поширення і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.
 
 
Адвокат Бекірова повідомляв, що в політв’язня зберігається підвищений рівень цукру у крові та з'явились болі у серці, призначений після медогляду інсулін йому не допомагає.

 

Раніше ЄСПЛ зобов’язав Росію провести незалежний медогляд політв'язня Бекірова.

 

Бекірова змушують свідчити проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, лідера кримських татар Мустафи Джемілєва і кримськотатарського бізнесмена Ленура Іслямова нібито вони готували теракт в Криму