Сенатору США Джонсону відмовили у в'їзді до Росії

10:39, 27.08.2019
Сенатору США Джонсону відмовили у в'їзді до Росії

Рон Джонсон, американський сенатор від штату Вісконсін, який раніше критикував президента Росії Володимира Путіна, заявив у понеділок, 26 серпня, що влада РФ відмовила йому у видачі візи для поїздки в складі делегації Конгресу.

 

Про це інформує DW з посиланням на пресслужбу сенатора.

 

Пресслужба Джонсона, який представляє Республіканську партію, повідомила, що під час поїздки сенатор планував, зокрема, поспілкуватися з урядовцями, представниками громадянського суспільства та американськими бізнесменами. Точні дати поїздки Джонсона, а також прізвища інших членів делегації не повідомляються.

 

"Я сподівався, що прямий діалог з російськими парламентаріями допоможе створити умови для поліпшення відносин між нашими країнами. На жаль, російські офіційні особи продовжують грати в дипломатичні ігри з моїми щирими прагненнями і відмовили мені у в'їзді в Росію. Попри цю дріб'язкову образу, я продовжуватиму виступати за тверду і рішучу відповідь на агресію Росії - і чесний діалог, коли це можливо", - йдеться в заяві Джонсона.

 

Сенатор вважає, що "шлях, який Путін обрав для Росії, - це трагедія історичного масштабу".

 

"Замість проведення вільних і справедливих виборів, поваги верховенства закону та інтеграції економіки Росії в західні демократії Путін вторгся в Грузію, спробував незаконно анексувати Крим, почав війну на сході України, де загинули тисячі людей, і підтримав варварський режим у Сирії, який використовував хімічну зброю проти власного народу у війні, в якій загинули сотні тисяч людей", - заявив Джонсон.

 

У 2017 році Джонсон і інший сенатор-республіканець Джон Баррассо отримали російські в'їзні візи, однак скасували поїздку через те, що ще одному сенатору-демократу, Джинн Шейхін, відмовили в дозволі на в'їзд в Росію, зазначає агентство AP.

 

Шейхін була прихильницею заходів із протидії втручанню Росії у вибори в США. Посольство РФ тоді заявляло, що запит Шейхін був відхилений, оскільки вона перебуває в чорному списку, створеному у відповідь на санкції США.