Джон Болтон анонсував свій візит до Києва

08:22, 27.08.2019
Джон Болтон анонсував свій візит до Києва

Радник Дональда Трампа з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що планує зустрітися з "партнерами США" у Києві.

 

Про це він повідомляє у Twitter.

 

"У президента (Трампа) були продуктивні зустрічі в Біарріці на саміті "Великої сімки". З нетерпінням чекаю на майбутні зустрічі з нашими партнерами в Києві", - пише він.

 

За словами Болтона, Америка підтримує реформи президента Володимира Зеленського та його плани щодо "створення сильнішої та більш успішної України".

 

The President had productive meetings in Biarritz at the . I’m looking forward to my upcoming meetings with our partners in Kyiv. We support President Zelenskyy’s reform efforts and vision to create a stronger and more prosperous Ukraine.

 
Раніше американське видання Wall Street Journal писало, посилаючись на джерела, що Болтон намагатиметься переконати українське керівництво відмовитися від ідеї продажу компанії "Мотор-Січ" китайському холдингу Beijing Skyrizon Aviation.
 
Джон Болтон планує зустріч із керівництвом "Мотор-Січ". "Ми поговоримо з українцями про амбіції Китаю і про те, що ми бачимо в тому, що пропонує Китай", - зазначає високопоставлений чиновник адміністрації. "Це все є частиною стратегії національної безпеки та національно-оборонної стратегії. Це стратегічна конкуренція з Китаєм ",- додає він.
 
 
Видання зазначає - угода про "Мотор Січ" широко сприймається американськими чиновниками як черговий крок Китаю до розширення своєї військової спроможності .
 
 
За даними американських урядовців та авіаційних служб приватного сектору, китайці особливо хочуть додати у своїй здатності виробляти важкі авіадвигуни. "Ми як раз утримаємо китайців від оволодіння цією технологією", - зазначає інших чиновник адміністрації президента США.
 
 
Придбання "Мотор Січ" сприятиме нарощуванню військових сил Китаю, що Вашингтон намагався затримати через введення ембарго на продаж товарів військового призначення.
 
 
Видання також зазначає, що офіційні особи України та Китаю відмовились коментувати цю угоду.