Суд за позовом «слуги народу» скасував перемогу самовисуванця на Черкащині

14:52, 26.08.2019
Суд за позовом «слуги народу» скасував перемогу самовисуванця на Черкащині

Представниця "Слуги народу" Наталія Д’яченко і самовисуванець Сергій Рудик (фото: ЦВК)

Верховний суд скасував протокол ЦВК про результати виборів в окрузі 198 Черкаської області, яким було визнано обраним народним депутатом самовисуванця Сергія Рудика.
 
Відповідне рішення суд прийняв 24 серпня за позовом кандидата в депутати від "Слуги народу" Наталії Д’яченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
 
"Визнати протиправним та скасувати протокол Центральної виборчої комісії про результати виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі 198 від 21 серпня 2019 року", - говориться в рішенні суду.
 
Суд також зобов'язав ЦВК продовжити дії з встановлення результатів виборів в окрузі, 198 з центром у місті Сміла, за результатами виконання рішень Шостого апеляційного адміністративного суду від 6 і 10 серпня, і Верховного суду від 12 серпня.
 
До речі, за результатами підрахунку голосів опублікованому на сайті ЦВК колишній народний депутат восьмого скликання Сергій Рудик, який був головою Державного агентства земельних ресурсів, а на минулих парламентських виборах йшов у парламент як самовисуванець, став лідером перегонів з 18 тисячами 923 голосами.
 
На другому місці - представниця "Слуги народу" Наталія Д’яченко, за яку проголосували на тисячу виборців менше, загалом - 17 тисяч 908.