Зеркаль вважає, що запрошення Росії на зустріч G7 дає шанс громадянам змінити деструктив у своїй поведінці - Зеркаль

09:58, 23.08.2019
Зеркаль вважає, що запрошення Росії на зустріч G7 дає шанс громадянам змінити деструктив у своїй поведінці - Зеркаль

Запрошення Росії на зустріч G7 у наступному році є шансом для росіян змінити деструктивні тенденції в поведінці, вважає заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

 

"Проблеми з росіянами є не лише у нас, є ще й інші регіони, в яких Росія відіграє також певну роль. Те, що наразі йдеться про можливість запрошення РФ на зустріч G7, дає росіянам додатковий стимул змінити певні деструктивні тенденції в поведінці", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

 

За словами Зеркаль, запрошення Росії на зустріч G7 стало реакцією на її запит.

 

"Це тільки перший крок - можливе запрошення. Вам пропонують зробити щось, ви робите якісь кроки назустріч. Але якщо не робите, то і запрошення немає", - пояснила дипломат.

 

Зеркаль також визнала, що перебуваючи в ситуації конфлікту з РФ уже понад п'ять років, Україні необхідно пробувати нові підходи до його вирішення.

 

"Я не виключаю, що новий чи інший підхід може дати якусь реакцію. Завжди якісь несподівані рухи несуть і ризик, і можливість. Тут уже питання в тому, як ти зважуєш цей ризик, наскільки він виправданий чи ні. Але якщо не змінювати поведінку, не давати створювати креативних ідей, не підходити інноваційно до типових подій, то ти не отримаєш жодного шансу на інший результат", - пояснила дипломат.

 

Прямі переговори президентів України та Росії - Володимира Зеленського та Володимира Путіна - є новим підходом глави Української держави до вирішення конфлікту. 

 

Як повідомляла УМ, 19 серпня президент Франції Еммануель Макрон прийняв у своїй літній резиденції — старовинному форті Брегансон на узбережжі Середземного моря — президента Росії Володимира Путіна.

 

Переговори відбувалися за кілька днів до саміту «Великої сімки» у французькому Біарріці. З огляду на анексію Криму та інтервенцію на сході України Володимира Путіна припинили запрошувати на саміти «Великої вісімки» і вона стала «Великою сімкою». Путін заявив у Брегансоні, що йому вистачає участі у самітах «Великої двадцятки», 

 

У Франції зазначили, що повернення Росії до G7 залежить від прогресу у виконанні Москвою Мінських угод для врегулювання ситуації на сході України.

 

Трамп і Макрон домовились запросити Росію на саміт G7 в 2020 році.

 

Трамп виступив за повернення РФ в G8

 

Глава міжнародного комітету Ради Федерації РФ Константин Косачов запропонував розширити "Велику сімку" (G7) до G10, додавши в неї Росію, Індію і Китай.

 

Німецький уряд виступив проти ідеї повернення Росії до кола держав “Великої сімки”.

 

Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон заявив, що не підтримує повернення Москви до клубу високорозвинених держав - "Великої сімки" і запевнив Зеленського в неможливості членства Росії в G8

 

Уряд Японії готовий на саміті G7 обговорити можливість повернення Росії в G8

 

Володимир Зеленський вважає, що повернення Росії до "Великої вісімки" можливе лише за умови повернення Україні окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі та звільнення українських політв'язнів і моряків.

 

Посольство України в США закликає лідерів G7 спільними зусиллями змусити Росію повернутися до конструктивної поведінки

 

  •