У «Буковелі» закрили роуп-джампінг і розпочато розслідування після травмування двох туристів

17:56, 19.08.2019
У «Буковелі» закрили роуп-джампінг і розпочато розслідування після травмування двох туристів

На курорті "Буковель" (Прикарпаття) закрили атракціон з роуп-джампінгу після того, як дві людини травмувалися внаслідок обриву страхового троса
Про це повідомляє прес-служба поліції Івано-Франківської області.

 

17 серпня на гірськолижному курорті "Буковель" під час занять роуп-джампінгом постраждали 21-річна та 26-річний жителі Львівщини. Вони впали на пішохідну доріжку і отримали травми, оскільки обірвався страховий трос.

 

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

 

Зазначається, що постраждала дівчина перебуває в Яремчанському ЦМЛ, а 26-річний хлопець - у реанімаційному відділенні Івано-Франківської ОКЛ. Роботу атракціону припинили.

 

Зазначимо, роуп-джампінг - це екстремальний вид спорту, який передбачає стрибки на альпіністських мотузках з різних високих об'єктів (скель, багатоповерхових будинків, кранів, мостів, труб, різних вишок).

 

Як повідомляла УМ, 17 серпня о 21.25 надійшло повідомлення від Яремчанської міської лікарні, про те що до них доставили двох потерпілих, які відпочивали в ГТК «Буковель» та займались екстремальним видом спорту «роупджампінг».