Біля кордону з Румунією прикордонники поранили пасажира автомобіля

12:17, 18.08.2019
Біля кордону з Румунією прикордонники поранили пасажира автомобіля

(фото dpsu.gov.ua)

Співробітники прикордонного загону в Путильському районі Чернівецької області вночі 18 серпня застосували вогнепальну зброю для примусової зупинки автомобіля. Одна з куль потрапила в пасажира. 

 

Про це йдеться на сайті Держприкордонслужби.

 

Автомобіль на швидкості рухався в сторону державного кордону з напрямку населеного пункту Шепіт.

 

"На законну вимогу прикордонників транспортний засіб не зупинився. Засліпивши охоронців кордону фарами водій скерував автомобіль на прикордонний наряд, створивши явну загрозу життю та здоров’ю правоохоронців. Для припинення протиправних дій військовослужбовці здійснили декілька попереджувальних пострілів у повітря, проте це також не зупинило порушника. Після цього прикордонники застосували зброю в напрямку коліс транспортного засобу. За кілька метрів автівка зупинилася. Водій повідомив, що в салоні є поранений, який втрачає свідомість. Чоловіка негайно доставили до районної лікарні", - йдеться в повідомленні. 

 

У даний час тривають слідчі дії.  Призначено службове розслідування.

 

У той же час Дерприкордонслужба звертається до громадян не перешкоджати законним діям персоналу відомства.

 

"Не виконання законних вимог прикордонників неприпустимо. Наголосимо, що у разі загрози життю чи здоров’ю військовослужбовці вимушені реагувати на ситуацію, в тому числі застосовуючи зброю", - зазначено в повідомленні.