Безсмертний про візит Нетаньягу: ситуація з безпекою стрімко погіршується

09:51, 17.08.2019
Безсмертний про візит Нетаньягу: ситуація з безпекою стрімко погіршується

До України їде Прем‘єр-міністр Ізраїлю Нетаньягу, це буде перший візит представника іноземної держави після вступу на посаду Президента Зеленського. 

 

Колишній представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний переконаний, що Беньямін Нетаньягу може виконувати аж три функції. Перша - це інтереси Ізраїлю. Друга - посередництво Вашингтон- Київ. Третя- посередництво Москва-Київ. Центральною темою буде, однозначно, безпека, незважаючи на офіційний графік перебування. Будуть говорити точно про Донбас і Крим.

 

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

 

"Нетаньягу- унікальна людина. Він був серед тих лічених керівників країн світу, які були присутні на параді на Красній Площі в Москві вже під час війни на Донбасі. Він сам брав участь у ході і спостерігав за маршем «безсмертного полку»... І після цього він може приїхати і подати руку. Ви уявляєте подібну історію з кимось іншим? Я не уявляю. Тим не менш, це перший візит до України прем‘єр-міністра Нетаньягу за 20 років. І це важливо!", - наголосив Безсмертний.

 

Водночас, на його думку, Ізраїль для України може стати прикладом побудови системи безпеки.

 

"Але треба розуміти, що система безпеки Ізраїлю працює в тісній зв‘язці Тель-Авів - Вашингтон. Чи може така модель спрацювати в Україні? Відповідь дасть час", - підкреслив він.

 

"Цей візит - це або компенсація зустрічі Президента Зеленського з Президентом Трампом, або змістовне послання від Президента США. За будь-яких умов цей візит має тривожні ознаки... Подібні візити під час літніх відпусток, як Президента Путіна з Президентом Макроном, Президента Зеленського з Прем‘єром Нетаньягу говорять про те, що . Не слід очікувати від візиту приємних меседжів", -  попередив Безсмертний.