Печерський суд заочно заарештував ексглаву МВС Захарченка

14:43, 15.08.2019
Печерський суд заочно заарештував ексглаву МВС Захарченка

(УНІАН)

Печерський районний суд Києва вирішив заочно заарештувати колишнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

 

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 

Згідно з рішенням суду, копію резолютивної частини якого має агентство, за клопотанням старшого слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України суд у четвер, 15 серпня, постановив обрати стосовно Захарченка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Рішення слідчого судді може бути оскаржене в Київському апеляційному суді.

 

Захарченко перебуває не в Україні.

 

Захарченка та його оточення підозрюють у відмиванні понад 10,3 млрд грн через Смартбанк (Київ). Так, управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури проводить досудове розслідування за фактами злочинної діяльності Захарченка та його найближчого оточення за ч.5 ст.27 (види співучасників), ч.5 ст.368 (хабарництво), ч.3 ст.209 (відмивання грошей, одержаних злочинним шляхом), ч.1 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України.

 

Крім того, Захарченка підозрюють в організації в складі організованої злочинної групи перевищення влади та службових повноважень співробітниками правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню мітингів, що призвело до масових жертв серед мітингувальників під час масових акцій протесту в Києві 18-20 лютого 2014 року. 

 

У квітні 2018 року Печерський районний суд Києва надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно екс-міністра внутрішніх справ.