Тейлор: США цікава пропозиція розширити «нормандський формат»

11:39, 15.08.2019
Тейлор: США цікава пропозиція розширити «нормандський формат»

(фото УП)

Американська сторона вважає цікавою пропозицією розширити "нормандський формат" за рахунок США або Великої Британії та розглядає таку можливість.

 

Про це заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор в інтерв'ю виданню "Європейська правда".

 

"Президент Зеленський уже порушив це питання - тому так, ця можливість розглядається. Зеленський пояснив: оскільки "нормандський формат" не має успіху, не дав якихось результатів, то він пропонує запросити американців або, наприклад, британців приєднатися до "нормандії". Ми вважаємо, що це цікава пропозиція", - сказав він.

 

При цьому Тейлор зазначив, що необхідна позиція всіх учасників переговорів у "нормандському форматі".

 

"Звісно, треба, щоби інші учасники нормандського формату висловилися про те, що вони думають про приєднання США чи Британії, але я можу сказати, що нам це цікаво. На переговорах з цього приводу США представляє Курт Волкер, і він також каже, що зацікавлений у таких змінах і вже веде розмови з цього приводу", - розповів дипломат.

 

Як повідомляла УМ, держдеп США підтримує ініціативу глави української держави Володимира Зеленського щодо розширення "нормандського формату" для переговорів, однак будь-який новий формат вирішення конфлікту на Донбасі потребуватиме домовленості усіх сторін. 

 

Водночас у Франції наразі не розглядають питання про можливість розширення нормандського формату за рахунок Сполучених Штатів Америки.