ГПУ просить відсторонити від роботи голову Окружного адмінсуду Вовка

19:45, 14.08.2019
ГПУ просить відсторонити від роботи голову Окружного адмінсуду Вовка

Генеральна прокуратура України просить Вищу раду правосуддя тимчасово відсторонити від здійснення правосуддя суддів Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка та Ігоря Погрібніченка, а також суддю Суворовського районного суду Одеси Івана Шепітки.

 

Про це повідомляє судова влада України.

Причина – «притягнення до кримінальної відповідальності».

 

«Розгляд зазначених клопотань призначено на 20 серпня 2019 року о 10:00. Нагадаємо, що рішенням Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя 8 квітня 2019 року, суддю Окружного адміністративного суду міста Києва Євгенія Аблова відсторонено від здійснення правосуддя», – повідомили у суді.

 

Як повідомляла УМ, Генеральна прокуратура України 2 серпня допитала голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та вручила йому підозру. Крім Вовка до Генпрокуратури за повісткою прийшли судді ОАСК Ігор Погрібніченко та Євгеній Аблов та суддя Суворівського районного суду м. Одеси Іван Шепітко. Усім чотирьом суддям вручили підозри.

 

Раніше прокуратура підготувала повідомлення про підозру для керівництва і чотирьох суддів Окружного суду Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів.