Зеленський призначив начальника Департаменту контррозвідки СБУ

19:32, 09.08.2019
Зеленський призначив начальника Департаменту контррозвідки СБУ

Президент України Володимир Зеленський призначив Миколу Кулешова начальником Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.


Відповідний указ №590/2019 оприлюднено на сайті глави держави.

 

“Призначити Кулешова Миколу Валерійовича начальником Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України”, - йдеться в документі.

 

До цього Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ очолював Олександр Климчук, якого Зеленський звільнив 26 червня.

 

46-річний Микола Кулешов – родом з Харкова.

 

Як повідомляє "Новинарня", з 2014 року був першим заступником начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки.

 

Освіта: Київський військовий інститут управління та зв’язку (інженер-математик), Львівській національний університет імені Івана Франка (економіст), Харківську національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого (юрист-правознавець).

 

Служба у СБУ:

 

З 1995 по 2014 рік був на оперативних та керівних посадах у підрозділах ЦУ СБ України.

 

З березня 2014 року по липень 2015 року – перший заступник начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

 

З липня 2015 року по листопад 2015 року – тимчасово виконуючий обов’язки начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

 

З листопада 2015 року по теперішній час – перший заступник начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

 

У травні та червні 2014 року брав участь у антитерористичній операції на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Має статус учасника бойових дій.

 

З 2014 року є куратором заходів, що здійснюються у рамках Трастового Фонду Україна – НАТО з питань кібербезпеки. Забезпечив успішну реалізацію І етапу Трастового Фонду у 2017 році та активний розвиток 2 фази його роботи.

 

З початку 2016 року є куратором напряму протидії кібершпигунству та кібертероризму. Ініціював створення Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ – ключового елементу Національної системи кібербезпеки України та з 2016 року організовує його розбудову та функціонування.