З «Сили і честі» вигнали першого заступника Кіхтенка і кількох членів

12:55, 09.08.2019
З «Сили і честі»  вигнали  першого заступника Кіхтенка і кількох членів

За спробу розколу і дискредитацію політсили з партії "Сила і честь" Ігоря Смешка вигнали його першого заступника Олександра Кіхтенка і кількох керівників регіональних відділень.

 

Про це йдеться в заявіі партіі "Сила і честь".

 

 "За дії, що дискредитують партію та спрямовані на її розкол, політрада партії прийняла рішення припинити членство в політичній партії "Сила і честь" наступних громадян України...", - йдеться в документі.

 

З партії, зокрема, вигнали: першого заступника голови партії Олександра Кіхтенка; члена політради партії Михайла Нечипорука; члена політради партії Юрія Черкасова; члена контрольно-ревізійної комісії партії Юрія Ляховського; голову правління дніпропетровської обласної організації партії Володимира Фастова; голову правління херсонської обласної організації партії Олександра Вітковського; голову правління чернігівської обласної організації партії Валерія Безкровного; голову правління харківської обласної організації партії Геннадія Крутова.

 

Згідно із повідомленням, усі ці люди розповсюджували у ЗМІ на минулих виборах "маніпулятивну та неправдиву інформацію" про партію, а також мали "особисті амбіції і меркантильні інтереси". "Своєю діяльністю вони зробили все можливе, щоби знизити її рейтинг і підтримку виборців", - йдеться в заяві.

 

На думку політради партії, вони намагалися чинити психологічний тиск на керівництво партії та здійснити "рейдерське захопленя" контролю над нею, у зв’язку із можливістю отримання партією державного фінансування за результатами виборів 2019 року.

 

Нагадаємо, на позачергових виборах Верховної Ради за партію "Сила і честь" проголосували 3,82% виборців або трохи більше півмільйона людей.

 

Ігор Смешко заявив, що в разі проходу у Верховну Раду його партія готова до коаліції із президентською партією "Слуга народа".

 
У травні Ігор Смешко говорив, що готовий прийняти кадрові пропозиції Зеленського.