Кількість постраждалих під час зіткнень в Киргизстані досягла 36 осіб, з них один помер

08:46, 08.08.2019
Кількість постраждалих під час зіткнень в Киргизстані досягла 36 осіб, з них один помер

У зіткненнях у резиденції екс-президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва постраждали вже 36 осіб, з яких один помер, повідомляє Міністерство охорони здоров'я Киргизстану.

 

За його даними, "до організацій охорони здоров'я всього надійшло 36 постраждалих".

 

Серед них 15 осіб - співробітники силових структур з різними травмами (вогнепальні поранення, закриті черепно-мозкові травми, струс мозку).

 

Один спецназівець був доправлений на операцію, але, незважаючи на всі реанімаційні заходи, помер.

 

7 серпня в селі Кой-Таш у 20 кілометрах від Бішкека спецназ Держкомітету нацбезпеки проводить операцію із затримання колишнього президента Алмазбека Атамбаєва. Затримати колишнього президента в ході першої хвилі штурму не вдалося, наразі спецназ здійснює другу спробу штурму.

 

27 червня парламент Киргизстану 103 голосами ухвалив рішення про зняття недоторканності з Атамбаєва, водночас позбавивши його статусу екс-президента і, відповідно, імунітету від кримінального переслідування. Це сталося після того, як Генеральна прокуратура підтримала обвинувачення, висунуті парламентом проти екс-президента Киргизстану.

 

Серед прийнятих у провадження Генпрокуратурою епізодів, які вивчає відомство щодо причетності Атамбаєва, зазначено: незаконне збагачення, незаконне заволодіння земельною ділянкою, причетність до незаконного звільнення у 2013 році кримінального авторитета Азіза Батукаєва, корупція при модернізації ТЕЦ Бішкека на кошти китайського кредиту.

 

Колишній президент назвав усі обвинувачення проти нього "абсурдом" і заявив, що не має наміру брати участь у слідчих діях і приходити на допит до прокуратури.