Ердоган хоче завершити переговори про створення ЗВТ між Україною і Туреччиною

22:32, 07.08.2019
Ердоган хоче завершити переговори про створення ЗВТ між Україною і Туреччиною

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною час завершувати.

 

"Нарешті настав час фіналізувати переговорний процес зі укладання угоди про зону вільної торгівлі. Переговори щодо якої тривають вже багато років", – сказав Ердоган.

 

Він додав, що товарообіг між країнами у 2018 році склав близько $4 млрд. Президент Туреччини вважає, що можна досягти зростання товарообігу до $10 млрд на рік.

 

Зустріч між президентами країн у форматі "віч-на-віч" тривала на годину довше запланованого. Говорили про Донбас, економічне співробітництво, анексію Криму і проблему переслідування кримських татар, співпрацю у будівництві доріг та аеропортів.

 

Реджеп Ердоган під час брифінгу висловив співчуття у зв'язку з загибеллю українських військових вчора на Донбасі і називав Володимира Зеленського другом.

 

"Минулого року 1,3 млн українців відвідали Туреччину, це найкращий показник того, як розвинулись гуманітарні зв'язки між нашими народами", - зазначив Ердоган.

 

Володимир Зеленський висловив сподівання про збільшення обсягів торгівлі між країнами та запросив турецький бізнес працювати до України.

 

Як повідомляла УМ, у столиці Туреччини Анкарі відкрили Об'єднаний центр кримськотатарської діаспори Туреччини.