Фейгін: Сущенко підписав документи про згоду відбувати термін в Україні

19:57, 07.08.2019
Фейгін: Сущенко підписав документи про згоду відбувати термін в Україні

Захисник незаконно ув'язненого в Росії журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що його підзахисний підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні, проте «перебільшувати значення цього факту не варто».


Про це повідомляє Укрінформ.

 

«Під час спілкування з Романом Сущенком, недавнього - по телефону, і більш раннього - особистого, ми обговорювали також і перспективи обміну, звільнення. Можу сказати, що влітку Роман підписав з ініціативи російської сторони папери про його згоду на відбування покарання в Україні. Але перебільшувати значення цього факту не варто. Ці папери можуть досить довго лежати в папках, чекаючи свого часу. Плани російської сторони не є нам відомі », - сказав Фейгін.

 

На його думку, в цілому переговори про можливий обмін зараз «на стадії завмирання».

 

Зокрема, не зовсім зрозуміло, хто з української сторони відповідає за це, якою є стратегія звільнення українських політв'язнів в Росії, зазначив захисник.

 

«Але така ситуація має і цілком об'єктивні причини. В Україні зараз проходить природний процес переформатування влади після виборів. Сподіваюся, що вже до осені ситуація зміниться», - резюмував Фейгін.

 

Як відомо, українця, художника, журналіста Романа Сущенка окупанти Москви засудили на 12 років колонії суворого режиму за звинуваченнями у шпигунстві. 8 жовтня 2018 року політв’язень Роман Сущенко був відправлений на етап.