Коломойський заперечив придбання нерухомості у США за кошти ПриватБанку

17:30, 06.08.2019
Коломойський заперечив придбання нерухомості у США за кошти ПриватБанку

Колишній власник ПриватБанку Ігор Коломойський прокоментував позов націоналізованого банку до США у справі про відмивання грошей. Олігарх заперечив, що придбана нерухомість у США, яка зазначається у позові банку, куплена на кошти вкладників ПриватБанку.

 

Про це повідомляє Громадське.

 

Зокрема, Коломойський заявив, що не був єдиним власником компанії, яка купувала у США нерухомість олігарха і, за даними ПриватБанку, використовувала для цього кошти вкладників банку.

 

«Нерухомість має відношення до компаній, а які-небудь компанії мають відношення до мене. Але не на 100%, я там один з акціонерів, не з мажоритарним пакетом, близько 30%. Якби ви бачили ту нерухомість, вона доброго слова не варта», — повідомив Коломойський.

 

Водночас олігарх заперечив, що для купівлі нерухомості використовувались кошти ПриватБанку, тобто отримані шляхом залучення депозитів вкладників банку.

 

«Я принципово не підтверджую того, що сказано у позові. У позові йдеться, що ми взяли у ПриватБанку гроші і на них купили нерухомість. Ми не брали у них гроші, а нерухомість купили за свої гроші», — заявив Коломойський.

 

Зазначимо, що олігарх заявив, що купівля нерухомості у Клівленді «була помилкою», однак підтвердив, що бував у місті на баскетбольному матчі свого сина, який навчався у місцевому університеті. Купівлю нерухомості у тому ж місті, де навчається син олігарха Коломойський назвав «збігом».

 

Раніше стало відомо, що через пов’язані з Коломойським офшорні компанії з ПриватБанку переказували до 470 мільярдів доларів протягом 2006-2016 років. Такі дані наведено у позові ПриватБанку проти Коломойського у США.

 

23 травня стало відомо, що ПриватБанк подав позов проти Ігоря Коломойського до суду у США. У коментарі до позову, прес-служба банку повідомила, що у позові хоче стягнути з Коломойського «кілька сотень мільйонів доларів».

 

Відповідно до матеріалів позову, на виведені з ПриватБанку кошти Коломойський купував у США нерухомість та металургійні заводи. Так, олігарх став найбільшим власником нерухомості у Клівленді, штат Огайо, однак згодом стало відомо, що більшу частину клівлендської нерухомості олігарх продав.

 

Як повідомляла УМ,  Ігор Коломойський зараз виграє переважно всі судові суперечки, пов’язані з афільованим бізнесом.