Гриценко розглядає варіант залишити пост голови «Громадянської позиції»

10:56, 05.08.2019
Гриценко розглядає варіант залишити пост голови  «Громадянської позиції»

Політик Анатолій Гриценко після провалу на виборах може піти з посади голови своєї партії "Громадянська позиція". 

 

Про це повідомило медіа "РБК-Україна" з посиланням на "поінформоване джерело".

 

29 вересня партія влаштує з'їзд, на якому визначать план дій на середньострокову перспективу, повідомив Гриценко.

 

Один з неназваних членів штабу "Громадянської позиції" зазначив, що партія не очікувала "настільки поганого результату" на позачергових парламентських виборах — 1,04% (близько 150 тисяч голосів). Помилкою кампанії член штабу назвав підтримку Зеленського, внаслідок чого їхній виборець відійшов до інших партій, зокрема до "Голосу" та "Європейської солідарності".

 

"Свою роль могло зіграти і те, що в першій п'ятірці "Громадянської позиції" були люди, які асоціювалися ще з "Нашою Україною" Віктора Ющенка – Микола Томенко та Микола Катеринчук. А це явно суперечило головному тренду нинішнього виборчого циклу – запиту на нові обличчя", - зазначило джерело.

 

"Громадянська позиця" на парламентських виборах набрала 1,04%, не здолавши 2% бар'єр для можливості отримання держфінансування та 5% для проходження до Верховної Ради 9-го скликання. Разом з партією Гриценка до парламенту не потрапили партії "Самопоміч" Андрія Садового, "Рух нових сил Михеїла Саакашвілі", "Сила людей" та інші.

 

Як повідомляла УМ, більшість депутатів-мажоритарників, які не одне скликання просиділи в парламенті, не змогли перемогти бренд «Слуги народу»