Human Rights: Едем Бекіров потребує «термінової медичної допомоги»

11:14, 04.08.2019
Human Rights: Едем Бекіров потребує «термінової медичної допомоги»

У міжнародній правозахисній організації Human Rights Watch заявляють, що заарештований в Криму тяжкохворий Едем Бекіров потребує "термінової медичної допомоги і адекватного лікування".

 

Про це пише Радіо Свобода

 

"Російські чиновники в Криму повинні негайно перевести активіста Едема Бекsрова в лікарню для обстеження і лікування", – йдеться в повідомленні правозахисників від 3 серпня.

 

Старший науковий співробітник Human Rights Watch по Європі і Центральній Азії Юлія Горбунова зазначила, що Бекіров тяжкохворий, тому рідні і адвокати побоюються за його життя.

 

"Він повинен перебувати в лікарні, де він може отримати адекватну медичну допомогу, а не в камері попереднього ув'язнення", – вважає Горбунова.

 

Нагадаємо, раніше ЄСПЛ зобов’язав Росію провести незалежний медогляд політв'язня Бекірова.
 
Як відомо, громадянин України, кримськотатарський активіст Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді до окупованого Росією Криму з боку пункту пропуску "Чонгар" 12 грудня 2018 року. 
 
13 грудня підконтрольний Кремлю Київський районний "суд" Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці. Росія підозрює Бекірова в зберіганні й передачі вибухових речовин і боєприпасів. Активісту закидають поширення і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.
 
Адвокат Бекірова повідомляв, що в політв’язня зберігається підвищений рівень цукру у крові та з'явились болі у серці, призначений після медогляду інсулін йому не допомагає.