Зеленський пропонує повернути Коломойському інвестиції в аеропорт Івано-Франківська

21:14, 02.08.2019
Зеленський пропонує повернути Коломойському інвестиції в аеропорт Івано-Франківська

Президент України Володимир Зеленський запропонував укласти тристоронню угоду з компанією Ігоря Коломойського «Скорзонера», в межах якої держава буде гарантувати цій компанії повернення її інвестицій у реконструкцію аеропорту Івано-Франківська.


Про це Зеленський повідомив під час відвідин міжнародного аеропорту «Івано-Франківськ».

 

«Підписуємо тристоронню інвестиційну угоду з гарантією повернення за те, що повинна побудувати держава. Ви будуєте, ми повертаємо. Все чесно», — повідомив Зеленський.

 

Він також звернувся до Мінфіну з проханням передбачити у бюджеті на 2020 рік видатки, необхідні для проведення реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту. Загальну вартість реконструкції аеропорту Івано-Франківська оцінюють у 2,14 мільярда гривень.

 

Як пише Громадське, наразі аеропорт перебуває у концесії у компанії «Скорзонера», яка входить до групи «Приват» Ігоря Коломойського. Компанії також належить гірськолижний курорт «Буковель».

 

«Ми побачили ваш начебто аеропорт, він має непоганий вигляд. Але ми домовилися з паном Олександром Шевченком (народний депутат та колишній директор компанії «Скорзонера». — ред.), що почнемо будувати аеропорт дуже швидко. І ми дуже хочемо, щоб упродовж півтора року в Івано-Франківську був справді гарний міжнародний аеропорт», — додав Зеленський.

 

За даними Єдиного реєстру юросіб, фізосіб-підприємців та громадських об'єднань, бенефіціарами ТОВ «Скорзонера» є екс-власники ПриватБанку — Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. А за даними системи YouControl, ТОВ «Скорзонера» є засновником туристичного комплексу «Буковель».

 

Раніше майно компанії «Скорзонера» у Буковелі арештував Печерський суд у справі про видачу ПриватБанку напередодні націоналізації 19 мільярдів гривень кредиту рефінансування