Суд скасував перерахунок голосів на окрузі де програли Пашинський і кандидат від «Слуги народу»

13:13, 01.08.2019
Суд скасував перерахунок голосів на окрузі де програли Пашинський і кандидат від «Слуги народу»

Апеляційний суд скасував рішення Житомирського окружного адміністративного суду про перерахунок голосів у 64 окрузі, де народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» переміг кандидата від партії «Слуга народу» Вячеслава Сігачова та народного депутата від «Народного Фронту» Сергія Пашинського.
 

Про це заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук під час брифінгу, який транслювало Громадське
 
 
"Дуже ретельно була розглянута справа, всі аргументи, всі докази. Хочу відмітити, що в даному випадку суд аналізував дуже серйозно і статті закону, статтю 94, якою встановлений перелік підстав, відповідно до яких є обов’язок чи право окружної виборчої комісії здійснити перерахунок голосів»,- зазначила вона.
 
 
Сліпачук також процитувала частину судового рішення.«Суд, коли робив свій висновок, відмітив, що позивач використав всі можливості судового розгляду, під час якого він мав можливість навести усі свої аргументи, які він вважав корисними для захисту власних інтересів. Суд апеляційної інстанції констатував, що розглянута ситуація не є порушенням права на вільне вираження думки народу у виборі до законодавчого органу. Суд також взяв до уваги, що заявник мав усі можливості брати участь у виборах на рівних умовах з іншими кандидатами і що він не довів наявності яких-небудь ознак порушення його прав відповідача», — йдеться у рішенні суду.
 
 
Раніше Житомирський окружний адміністративний суд задовольнив позов довіреної особи кандидата від партії «Слуга народу» Вячеслава Сігачова і зобов’язав перерахувати голоси на всіх дільницях в окрузі №64 (Коростень).
 
 
Сігачов, який є позивачем у цій справі, програв 64-ий округ чинному депутату від фракції «Блок Петра Порошенка» Арешонкову, який брав участь у виборах як самовисуванець. Він обійшов кандидата від «Слуги народу» на 640 голосів. Третє місце тут посів чинний депутат Сергій Пашинський.
 
 
Слід додати, що округ №64 є одним з шести, де, за даними громадянської мережі ОПОРА, «двійники» відібрали перемогу у кандидатів від «Слуги народу». Так, на цьому окрузі балотувався самовисуванець Анатолій Арешков, який вказав місцем роботи ПП«Слуга Народу!». Він набрав 5 872 голоси.Раніше на 64-ий округ прилітав гелікоптер зі спецпризначенцями, аби запобігти можливим порушенням під час підрахунку голосів.
 
 
21 липня в Україні відбулися дострокові парламентські вибори. Явка за даними з усіх 199 округів склала 49,84%. Це найнижча явка в історії українських виборів до Ради.За результатами обробки 100% бюлетенів, «Слуга народу» лідирує, на другому місці «Опозиційна платформа — За життя», далі йдуть «Батьківщина», «Європейська солідарність» та «Голос» Святослава Вакарчука.Ті партії, які мають понад 2% голосів, отримуватимуть державне фінансування.
 
 
 
Як повідомляла УМ, Нацполіція направила на Житомирщину гелікоптер зі спецпідрозділом "ТОР" для забезпечення правопорядку під час підрахунку голосів на виборчий округ №64