Українцю-капітана затонулого в Будапешті прогулянкового судна продовжили арешт

09:36, 01.08.2019
Українцю-капітана затонулого в Будапешті прогулянкового судна продовжили арешт

В Будапешті Верховний суд Угорщини повторно взяв під варту 64-річного одесита Юрія Ц., капітана швейцарського круїзного судна Viking Sigyn. Про це повідомляє Радіо Свобода.

 

Під час розслідування слідчі запідозрили капітана в ненаданні допомоги постраждалим і взяли його під варту.

 

Українець перебував з 13 червня під домашнім арештом без права залишати межі міста, маючи припис двічі на тиждень з’являтися в офісі слідчих.

 

Адвокат затриманого Ґабор М. Тоут і прес-секретар столичного суду Ференц Раб підтвердили факт повторного взяття під варту українського капітана без оприлюднення подробиць.

 

Верховний суд Угорщини вирішив, що звільнити українця під заставу у 15 мільйонів форинтів (понад 50 тисяч доларів) суперечить національному законодавству, і скасував його.

 

 

 

 

 

29 травня на Дунаї зіткнулися велике круїзне судно та малий прогулянковий катер Hableány («Русалка»). Від сильного удару катер затонув приблизно за 7 секунд. Всього на борту катера було 35 людей (угорці – капітан та матрос, і 33 пасажири, громадяни Південної Кореї), врятувалися лише семеро. У перебігу пошукових робіт знайдені тіла 24 дорослих та 6-річної дитини. Серед них був угорський капітан і матрос затонулого судна. Один пасажир досі вважається зниклим безвісти. 

 

Як повідомляла УМ, аварія сталася на популярній для прогулянкових суден ділянці річки Дунай, звідки пасажири можуть оглянути місто і будівлю парламенту, освітлені вночі.