Полозов припускає звільнення українських моряків у найближчому майбутньому

08:32, 01.08.2019
Полозов припускає звільнення українських моряків у найближчому майбутньому

Звільнення захоплених Росією українських моряків — це не віддалена перспектива найближчого майбутнього. Таку думку висловив адвокат Микола Полозов.


Про це повідомляє Громадське

 

Полозов нагадав, що напередодні російський суд продовжив термін утримання під вартою морякам до жовтня.

 

«Я допускаю, що цілком можливо, що політичне рішення про їхнє звільнення, тим більше, що Україна відправила всі необхідні документи, відбудеться до цього терміну. Відбудеться це в найближчий тиждень, протягом серпня або вересня — я не можу відповісти», — заявив Полозов.

 

Зранку 25 листопада 2018 року українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його.

 

При виході з Керченської протоки російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Загалом на трьох суднах були 24 українських військових, двоє з них службовці СБУ. Троє з них дістали поранення. В низці регіонів України оголосили воєнний стан.

 

Усіх українців звинуватили у незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада 2018-го їх вивезли до СІЗО Москви.

 

Як повідоиляла УМ, в Україну з російського полону повернули улюбленицю моряків собаку Джессі