Зеленський і Лукашенко домовилися обмінятися візитами

16:52, 31.07.2019
Зеленський і Лукашенко домовилися обмінятися візитами

Президенти України і Білорусі Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко 31 липня провели телефонну розмову, під час якої обговорили взаємні візити й обговорили низку питань.

 

Про це повідомляє пресслужба білоруського лідера.

 

За повідомленням, Володимир Зеленський ще раз підтвердив запрошення Лукашенка до України в рамках II Форуму регіонів України й Білорусі, який відбудеться в жовтні цього року в Житомирі. Лукашенко запрошення прийняв і також запросив Зеленського відвідати Білорусь "в будь-який час і в будь-якому форматі".

 

Крім того, Зеленський подякував за організацію ефективного переговорного майданчика і в цілому за ту роль, яку відіграє Білорусь у справі врегулювання конфлікту на Донбасі, йдеться в повідомленні.

 

Лукашенко запевнив українського президента, що Мінськ "продовжить і надалі докладати всіх зусиль" для врегулювання ситуації в регіоні. За його словами, Україна завжди може розраховувати на Білорусь як країну-прихильницю мирних ініціатив і процесів.

 

Лукашенко і Зеленський обговорили питання економічної взаємодії і торгівлі, розвиток співробітництва в сфері промисловості, сільського господарства. Особливу увагу, як передає пресслужба, глави держав приділили ходу жнив в обох країнах.