ЦВК прийняла оригінали протоколів з усіх ТВО

12:27, 30.07.2019
ЦВК прийняла оригінали протоколів з усіх ТВО

Центральна виборча комісія прийняла на опрацювання протоколи з "мокрими" печатками від усіх 199 окружних виборчих комісій, повідомляє Interfax, посилаючись на прес-службу ЦВК.

 

29 липня після перерви в засіданні комісія продовжила прийняття та оголошення протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та протоколи ОВК про підсумки голосування в одномандатному окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

 

"Станом на 30 липня Центральна виборча комісія прийняла протоколи про підсумки голосування ОВК усіх 199 ОВО (одномандатних виборчих округів)", - повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК у вівторок.

 

У повідомленні зазначено, що Центрвиборчком у вівторок прийняв протоколи про підсумки голосування ОВК №69 (Закарпатська область), а також протоколи ОВК ОВО №18 (Вінницька обл.), 52 (Донецька обл.), 84 (Івано-Франківська обл.), 121 і 124 (Львівська обл.), 137 (Одеська обл.), 151 (Полтавська обл.), 201 (Чернівецька обл.) з поміткою "уточнений".

 

Водночас ЦВК доручила до 1 серпня підготувати та надати протоколи про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі №127 (Миколаївська область) з поміткою "уточнений".

 

Позачергові вибори до Верховної Ради відбулися в неділю, 21 липня, за змішаною системою: 225 кандидатів обирали за партійними списками в загальнодержавному багатомандатному окрузі і 199 за мажоритарною системою в одномандатних округах

 

 

Як повідомляла УМ, за даними електронних протоколів, у Верховну Раду потрапляють: «Слуга народу», «Опозиційна платформа — За життя», «Європейська Солідарність», «Батьківщина» та «Голос». Усі інші політичні сили набрали менше 5%, тому не проходять до ВР.