В ГПУ заявляють, що Ющенка не труЇли

07:53, 30.07.2019
В ГПУ заявляють, що Ющенка не труЇли

Заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що прокурор, який розслідував можливе отруєння колишнього Президента Віктора Ющенка, не знайшов складу злочину у даній справі.

 

Про це Матіос сказав в інтерв'ю телеведучому Андрію Пальчевському, передають  Українські Новини.

 

"У мене працює заступником генерал Козлов, який був слідчим, що розслідував цю справу, і на нього був замах. І ось я можу це сказати, бо строки давності (пройшли), я його запитав: Ігор Миколайович, от скажи, ти ж розслідував, ти настільки занурений у цю ситуацію, що в тебе має бути своє бачення істини, яку ти зміг довести чи тобі не дали довести, скажи, було чи ні (отруєння)? Він сказав "ні". Отруєння не було", - розповів головний військовий прокурор. 

 

Подальші події у цій справі Матіос відмовився коментувати.

 

Нагадаємо, шо колишній Президент (2005-2010) Віктор Ющенко заявляє, що слідству відомі виконавці його отруєння, однак вони знаходяться поза межами української юрисдикції.

 

Майно експрезидента хочуть заарештувати через підозру в корупціЇ. Однак, раніше суд відхилив це рішення, але ГПУ його оскаржила.

 

Окрім цього, Генеральна прокуратура повідомила колишньому Президентові Віктору Ющенку про підозру у розраті 540 млн гривень і пособництві експрезиденту Віктору Януковичу у заволодінні резиденцією "Межигір"я"

 

Ющенко заперечує посонитцво у заволодінні Януковичем "Межигір"ям".

 

Як повідомляла УМ,  у 2007 році між Ющенком та Януковичем був черговий тривалий політичний конфлікт, який закінчився дочасними виборами парламенту восени 2007 року.

 
 
Уряд після цього передав резиденцію до статуту держпідприємства «Надра України», яке вивело «Межигір’я» з державної власності на користь фіктивної донецької фірми.