ГПУ допитала заступника Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова у справі Майдану

14:07, 29.07.2019
ГПУ допитала заступника Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова у справі Майдану

Допит був запланований о 11 годині 29 липня. Портнов прибув до будівлі ГПУ на 15 хвилин раніше призначеного часу. Його супроводжували кілька охоронців.
 
 
У ГПУ Портнов пробув дві години. О 13:00 він вийшов з будівл.


«Слідчі встановлювали, що було 18, 20, 21 лютого. По всім цим фактам я вже неодноразово давав покази. Допит пройшов у теплій дружній обстановці», — сказав колишній заступник голови адміністрації президента Януковича Андрій Портнов вийшовши з ГПУ, передає Громадське.

 

За його словами, сьогодні відбулося два допити у справі Майдану, в якій він фігурує як свідок.

 

Допити Портнов вважає спробою його залякати.

 

«Я думаю, що оскільки я вже на цю тему давав відповіді й зараз мене заново запитати — основною метою було відволікти мене та дати мені сигнал, щоби я можливо збавив тема по Порошенку. Тема ми не збавимо — посилимо. Залякувати нас не потрібно», — сказав ексчиновник.

 

Крім того, Портнов звинуватив спікера Ради Андрія Парубія і директора департаменту спецрозслідувань Сергія Горбатюка в організації злочинного угрупування. Зазначивши, що основною метою діяльності Горбатюка є «уникнення від відповідальності тих, хто причетний до масових вбивств на Майдані». 

 

Андрій Портнов, який обіймав посаду радника експрезидента Віктора Януковича у 2011–2014 роках, повернувся в УкраЇну 19 травня 2019-го після п’ятирічної відсутності. У 2014 році Портнов виїхав з України, певний час жив у Росії, а потім переїхав до Відня.

 

У березні 2018-го СБУ порушила справу про держзраду щодо ексзаступника глави АП часів Януковича Портнова. Через це Портнов подав позов до суду на Службу безпеки України.

 

6 березня 2014-го ЄС запровадив санкції проти 18 громадян України, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини. Серед них був і колишній голова адміністрації президента Януковича Андрій Портнов.

 

Пізніше в березні 2015-го Європейський союз продовжив санкції, але виключив зі списку Андрія Портнова.

 

Як повідомляла УМ, ПЕТРО ПОРОШЕНКО ПРИЇХАВ ДО ДБР: "МАЮ СПРОСТУВАТИ ПОТУГИ ПОРТНОВА"  ДБР відкрило справу на Порошенка за заявою юриста Януковича Андрія Портнова, який звинувачує п'ятого президента у державній зраді і перевищенні судових повноважень у зв'язку з нападом в Азові.

 

Тоді Порошенко заявив, що скарги до ДБР проти нього йдуть від ворогів України.