Трамп вирішив звільнити нинішнього главу Нацрозвідки США Дена Коутса

08:58, 29.07.2019
Трамп вирішив звільнити нинішнього главу Нацрозвідки США Дена Коутса

Президент США Дональд Трамп планує звільнити нинішнього директора національної розвідки Дена Коутса та призначити замість нього конгресмена Джона Редкліффа. 

 

Про це повідомляє  Громадське.

 

«Ден Коутс, який обіймає посаду директора, покине свою посаду 15 серпня. Я хочу подякувати Дену за його чудову службу нашій країні», — написав він.

 

Президент США пообіцяв незабаром призначити виконувача обов’язків директора національноЇ розвідки, а також повідомив, що має намір висунути на цю посаду 53-річного конгресмена-республіканця з Техасу Джона Реткліффа.

 

Для призначення на посаду кандидатуру Джона Реткліффа має схвалити більшістю голосів Сенат Конгресу США. Відповідні слухання відбудуться вже найближчим часом.

 

Коутс обіймав посаду директора Нацрозвідки більше двох років. Колишній сенатор-республіканець від штату Індіана був схвалений Сенатом переважною більшістю голосів в березні 2017 року. Він добре відомий і визнаний законодавцями на Капітолійському пагорбі.

 

"Я задоволений досягненнями національної розвідки і більш широкого розвідувального співтовариства. Ми створили спільне бачення під назвою IC 2025 і зосередили наші ініціативи на тому, щоб наше розвідувальне співтовариство мало найкращі можливості для вирішення проблем триваючої еволюції загроз, що постали перед нашим народом", - заявив Коутс у своєму листі про відставку, опублікованому низкою американських ЗМІ.

 

Директор Національної розвідки США координує роботу шістнадцяти розвідувальних інституцій та агенцій. Він напряму підпорядковується президенту США. 

 

Як повідомляла УМ, колишній глава МЗС Британії та новообраний лідер Консервативної партії Борис Джонсон офіційно став новим прем'єр-міністром країни.