Волкер: дата візиту Зеленського до США ще не погоджена

12:29, 27.07.2019
Волкер: дата візиту Зеленського до США ще не погоджена

Українська і американська сторона наразі узгоджують дату візиту Президента України Володимира Зеленського до США, вона буде повідомлена найближчим часом.


Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер на брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

 

«Немає жодних умов щодо зустрічі президентів України і США (до 1 вересня. – ред). Запрошення висловлене, президент Трамп підтвердив це президенту Зеленському цього четверга, і ми чекаємо президента Зеленського у Сполучених Штатах», - сказав Волкер.

 

Він додав, що наразі тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор та інші представники американської сторони працюють з командою Президента України над порядком денним майбутньої зустрічі і узгодженням робочих графіків лідерів обох держав.

 

«Наразі ми не знаємо, які дати можуть бути зручними для обох президентів, але посол Тейлор зараз над цим працює, я думаю, що незабаром ми це знатимемо», - зазначив Волкер.

 

Водночас він заявив, що у робочому графіку Президента США Дональда Трампа, який складається заздалегідь, наразі не запланований візит в Україну, але він не виключений у майбутньому.

 

«Як ви знаєте, візити американських президентів завжди плануються дуже заздалегідь і аби щось подібне запланувати, знадобилися б дуже серйозні зусилля. Я не виключає нічого, але хочу нагадати, що є запрошення Президенту Зеленському відвідати Вашингтон і ми сподіваємося, що це відбудеться», - сказав Волкер.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський зустрівся із спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером та постійним представником США при Європейському союзі Гордоном Сондландом.

 

Зеленський обговорив із представниками адміністрації США поточну ситуацію в зоні проведення Операції об’єднаних сил, зокрема процес розведення сил і засобів навколо Станиці Луганської.

 

 

Перед тим Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. Президент США привітав Україну з успішним проведенням вільних і демократичних парламентських виборів і Володимира Зеленського – з упевненою перемогою партії «Слуга Народу». 

 

 

Раніше Володимир Зеленський заявляв, що сподівається на допомогу президента США Дональда Трампа у протидії будівництву газопроводу "Північний потік-2".