В аеропорту «Бориспіль» затримали мати Онищенка у справі «газових схем»

17:18, 26.07.2019
В аеропорту «Бориспіль» затримали мати Онищенка у справі «газових схем»

В аеропорту «Бориспіль» 25 липня 2019 року затримано ймовірну учасницю злочинної організації із розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування", яка переховувалася від слідства та була оголошена у розшук із серпня 2016 року.

 

САП не називає ім’я затриманої. За даними джерела "Української правди", це Інесса Кадирова - матір Олександра Онищенка, якого правоохоронці підозрюють в організації злочинної схеми.

 

"Вказана особа підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 КК України Кримінального кодексу України", — йдеться у повідомленні Спеціальзованої антикорупційної прокуратури.

 

Зазначається, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП подали клопотання до суду про застосування відносно підозрюваної запобіжного заходу.

 

Як повідомляла УМ, Верховний Суд задовольнив апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії і зняв Олександра Онищенка з кандидатів у депутати на дострокових виборах 21 липня.

 

Перед цим шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язав ЦВК зареєструвати депутата-втікача Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати на позачергові вибори до Верховної Ради.