МЗС Росії зраділо результатам виборів в Україні

12:25, 23.07.2019
МЗС Росії зраділо результатам виборів в Україні

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Міністерство закордонних справ Росії задоволене результатом виборів до Верховної Ради України.
 
На сайті МЗС Росії відзначили, що "націоналістичні сили не отримали широкої підтримки населення України", а "угруповання екстремістів зі "Свободи" та інших радикальних організацій зовсім не проходить до парламенту".
 
Водночас у Росії задоволені тим, що партія кума Путіна Віктора Медведчука "Опозиційна платформа - За життя" продемонструвала "вагомий результат".
 
"Все це свідчить про те, що народ України втомився від політики залякування і терору, що проводилася попередньою владою. Можна, мабуть, назвати це голосування "голосуванням надії"", - заявили в МЗС Росії.
 
Нагадаємо, після президентських виборів, що завершилися в Україні 21 квітня, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявляла, що тепер "Україна може здійснити перезавантаження".
 
Попередньо, до Верховної Ради 9-го скликання проходять 5 партій: "Слуга народу" президента Володимира Зеленського, "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука та Юрія Бойка, "Батьківщина" Юлії Тимошенко, "Європейська солідарність" Петра Порошенка і "Голос" Святослава Вакарчука.