Політв’язень Едем Бекіров через сильні болі не встає з ліжка

10:53, 23.07.2019
Політв’язень Едем Бекіров через сильні болі не встає з ліжка

Едем Бекіров (фото: "Радіо Свобода")

У кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого незаконно утримують в Сімферопольському СІЗО, в чергове погіршився стан здоров'я.
 
Про це повідомляє адвокат політв’язня Олексій Ладін, передає "Крим.Реалії".
 
Так, за словами адвоката, в Бекірова затисло нерв у хребті, через що він зовсім не може встати з ліжка та відчуває сильні болі в спині.
 
"Я відразу ж звернувся до медчастини СІЗО. Медпрацівник до нього зайшов. Чому це сталося я наразі не можу сказати, оскільки так і не побачився з ним", - зазначив захисник.
 
Нагадаємо, раніше ЄСПЛ зобов’язав Росію провести незалежний медогляд політв'язня Бекірова.
 
Як відомо, громадянин України, кримськотатарський активіст Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді до окупованого Росією Криму з боку пункту пропуску "Чонгар" 12 грудня 2018 року. 
 
13 грудня підконтрольний Кремлю Київський районний "суд" Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці. Росія підозрює Бекірова в зберіганні й передачі вибухових речовин і боєприпасів. Активісту закидають поширення і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.
 
Адвокат Бекірова повідомляв, що в політв’язня зберігається підвищений рівень цукру у крові та з'явились болі у серці, призначений після медогляду інсулін йому не допомагає.
 
Лише в березні Едем Бекіров був переведений до медчастини СІЗО окупованого Сімферополя.
 
Раніше повідомлялося, що політв’язень Едем Бекіров в СІЗО Сімферополя не отримує ліків і може впасти в "цукрову кому".