Петро Порошенко вважає «Голос» своїм головним партнером у новій Раді

21:39, 21.07.2019
Петро Порошенко вважає «Голос» своїм головним партнером у новій Раді

(фото: facebook.com)

Головним партнером партії "Європейська солідарність" у новообраній Верховній Раді є партія Святослава Вакарчука "Голос".
 
Про це під час прес-конференції за підсумками позачергових парламентських виборів заявив лідер партії "ЄС", п'ятий президент України Петро Порошенко.
 
"Головним партнером ми вважаємо найбільш ідейно близьку партію "Голос", якщо офіційні результати ЦВК підтвердять дані екзит-полів", - заявив Порошенко.
 
При цьому він запропонував представникам політсил "стишити емоції передвиборчої кампанії та об'єднатися на європейській та євроатлантичній платформі".
 

Порошенко нагадав, що вже наголошував: "Ми йдемо до Верховної Ради точно не за посадами".
 
На питання "Української правди", чи очолить Порошенко фракцію у Верховній Раді, він заявив: "Фракція буде визначати, у нас демократичні механізми".
 
На уточнююче питання, чи "демократична фракція довірить її очолити", Порошенко додав: "Не виключаю".
 
Як повідомляла "УМ", за даними Національного екзит-полу, партія "Слуга народу" отримала 43,9% виборців. Друге місце за проросійською "Опозиційною платформою - За життя", за яку проголосували 11,5% українців. Третє місце у партії "Європейська солідарність" - 8,9%. Четверту сходину зайняла партія "Батьківщина", яка може рохраховувати на 7,6% голосів. До парламенту також проходить політична сила "Голос" із результатом у 6,3%.
 
Як писала "УМ", Петро Порошенко вважає важливим зберегти напрямок України в Європейський союз і в НАТО, яким вона рухалася в останню п'ятирічку.