Зеленський проводить консультації щодо нового прем’єра

12:42, 21.07.2019
Зеленський проводить консультації щодо нового прем’єра

(Укрінформ)

Президент України Володимир Зеленський проголосував на дочасних виборах до Верховної Ради України.

 

Він сказав, що проголосував за партію, до якої дуже добре ставиться.

 

Зеленський також заявляє, що вже проводить консультації з людьми, яких бачить у майбутньому на посаді прем'єр-міністра України, і зазначає, що це люди, які не мають політичного минулого і є професійними економістами.

 

"Прем'єр-міністр ... має бути абсолютно професійним економістом, і не повинен не мати ніякого політичного рішення – я дуже хотів би, щоб це була абсолютно незалежна людина, яка ніколи не була ні прем'єр-міністром, ні спікером, ні лідером будь-якої фракції. Я бачу таку людину. Чесно вам скажу – проводжу вже консультації, розмовляю... з деякими людьми", - сказав Зеленський журналістам у неділю на виборчій дільниці.

 

Водночас Зеленський наголосив, що одним із перших законопроектів, який розгляне Верховна Рада нового скликання, буде про зняття недоторканності.

 

"Один із перших, тому що в перший день буде не один законопроект ... нарешті ми з вами маємо зняти недоторканність", - сказав він журналістам після того, як проголосував у Києві.

 

Крім того Зеленський заявив, що його партія не бачить коаліції з партіями, які представляють "стару владу".

 

"Ні з ким зі старої влади ми не бачимо коаліції. Поки так. Але ми не знаємо, які партії пройдуть, тому будемо вирішувати після результатів", — сказав він. 

 

 

 

Як повідомляла УМ, у неділю в Україні почалось голосування на позачергових парламентських виборах. На них оберуть новий склад Верховної Ради.

 

Першими свої голоси почали віддавати виборці, зареєстровані в Австралії і Новій Зеландії. Виборча дільниця, створена при посольстві України в столиці Австралії Канберрі, відкрилася приблизно о 01:00 за київським часом.

 

О другій ночі по Києву відкрилися виборчі дільниці в столиці Японії Токіо і столиці Республіки Корея Сеулі.

 

Завершувати голосування за кордоном на виборах в Раду буде ділянка в Сан-Франциско о 6:00 ранку за київським часом 22 липня. 

 

Вибори проходять за змішаною виборчою системою. 225 депутатів оберуть за партійними списками, іншу половину - у мажоритарних округах (за виключенням Криму та частини округів Донецької та Луганської областей).

 

Участь в цих позачергових виборах беруть понад два десятки політичних партій.

 

Кандидатами в округах можуть бути як представники партій, так і самовисуванці.

 

Загальна кількість округів - 199, а виборчих дільниць в одномандатних виборчих округах - 29 784.

 

ЦВК зареєструвала 3 220 кандидатів в мажоритарних округах.