Верховний Суд скасував рішення про обов'язкову реєстрацію Онищенка

09:11, 21.07.2019
Верховний Суд скасував рішення про обов'язкову реєстрацію Онищенка

Верховний Суд задовольнив апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії і зняв Олександра Онищенка з кандидатів у депутати на дострокових виборах 21 липня.

 

Про це повідомили в ЦВК.

 

“Центральна виборча комісія повідомляє, що рішенням Верховного Суду від 21 липня 2019 року апеляційну скаргу Комісії на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 17 липня 2019 року, яким ЦВК було зобовʼязано зареєструвати Онищенка О.Р. кандидатом в народні депутати в ОВО № 93, задоволено. Згадане рішення Шостого апеляційного адміністративного суду скасовано”, - йдеться в повідомленні.

 

Суд дійшов висновку, що обставини, на які посилався Онищенко, а саме те, що він навчався за кордоном, вже існували на час прийняття судового рішення, про перегляд якого просив заявник, і були йому відомі.

 

У своєму рішенні Верховний Суд встановив, що надання неналежної правової оцінки обставинам привело Шостий апеляційний адміністративний суд до помилкового висновку.

 

Як повідомляла УМ, шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язав ЦВК зареєструвати депутата-втікача Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати на позачергові вибори до Верховної Ради.