Депутати Пономарьов та Валентиров не з’явилися на допит у справі «Сармата»

16:49, 20.07.2019
Депутати Пономарьов та Валентиров не з’явилися на допит у справі «Сармата»

Віталія Олешка на позивний «Сармат» убили 31 липня 2018 року пострілом у голову

Народні депутати України Олександр Пономарьов та Сергій Валентиров, яких напередодні поліція викликала як свідків у справі вбивства Віталія Олешка «Сармата», не з’явилися на допит.


Про це повідомляє Громадське.

 

Начальник кримінальної поліції України В’ячеслав Аброськін повідомив Громадському, що депутати відмовилися від допиту.

 

«Об 11:50 зателефонував адвокат Євген Озюменко, який представляє інтереси Пономарьова і Валентирова, та повідомив, що до поліції особи не прибудуть», — сказав Аброськін та додав, що нібито через участь у виборчому процесі.

 

На дзвінки та повідомлення Громадського адвокат депутатів поки не відповів.

 

Нагадаємо, раніше поліція вручила повістку народному депутату Олександру Пономарьову з викликом на допит у справі вбивства учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка на позивний «Сармат». Згодом стало відомо, що на допит викликали і народного депутата Сергія Валентирова.

 

Віталія Олешка на позивний «Сармат» убили 31 липня 2018 року пострілом у голову біля власного готелю. Поліція затримала 4 підозрюваних виконавців та трьох організаторів. Рідні та побратими загиблого вважають, що замовниками вбивства є народні депутати Олександр Пономарьов, з яким конфліктував загиблий, та Сергій Валентиров.

 

Наразі справа вбивства Віталія Олешка «Сармата» об'єднана ще з однією — розбійний напад на родину Поплавських у Дніпрі, що мав місце 4 липня 2018 року. У ній підозрюваними проходять четверо осіб так званої групи Віктора Власюка — ймовірного замовника вбивства «Сармата»: Тарас Мовчан, Денис Зеленкін, Руслан Кузнєцов, Сергій Смірнов. Слідство вважає, що ці дві справи пов'язані між собою.

 

В об'єднаній справі фігурують 11 осіб: Артем Матюшин, Олександр Обухов, Микола Ломака, Максим Владимеренков, Михайло Сігіда, Євген Бродський, Віктор Власюк — їм інкримінують умисне вбивство та Мовчан, Зеленкін — їх підозрюють у стеженні за «Сарматом» та Сергій Смірнов, Руслан Кузнєцов — їх підозрюють у розбійному нападі у Дніпрі.