Разумков: Питання декомунізації мають вирішуватися на місцевих референдумах

09:18, 15.07.2019
Разумков: Питання декомунізації мають вирішуватися на місцевих референдумах

(УНІАН)

Питання декомунізації мають вирішуватися на місцевих референдумах.

 

Таку думку в ефірі телеканалу ICTV у неділю ввечері висловив лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 

"Декомунізація - це процес, який було розпочато досить давно, і ми з вами спостерігали перейменування міст, сіл. Це можливо. Проблема полягає в іншому. Це (рішення про перейменування - ред.) мають ухвалювати ті, хто безпосередньо там знаходиться і живе", - заявив він.

 

Разумков зазначив, що "було б добре, якщо би питання про перейменування, наприклад, міст, ухвалювалося не парламентом, а мешканцями через місцевий референдум".

 

"На жаль, місцеві ради також не завжди відображають у повному обсязі ті інтереси, які є у місцевих жителів", - додав він.

 

Як повідомляла УМ, директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив про те, що події останнього місяця показують, що проросійські сили в Україні налаштувалися на рішучий реванш. 

 

"Для цього достатньо його бездіяльності: не реагувати на спроби оскаржити в суді декомунізацію, закон про українську мову, реєстрацію Православної церкви України. В Харкові проспекту повернули назву Жукова. У Києві суд скасував перейменування проспектів Московського і Ватутіна на Степана Бандери і Романа Шухевича. Все робиться швидко. З розрахунку, що громадськість не встигне зорієнтуватися. Тому потрібно бити в набат. І пояснювати людям, що відбуваються речі, які можуть поставити під загрозу багато зробленого за п'ять років", – зазначив В'ятрович.