Павло Петренко про рішення суду щодо газу: суд скасував неіснуючу постанову

15:38, 09.07.2019
Павло Петренко про рішення суду щодо газу: суд скасував неіснуючу постанову

(фото: facebook.com/PavloPetrenko.official)

У Кабміні наполягають, що Шостий апеляційний адмінсуд визнав недійсною постанову за цінами на газ, яка вже давно скасована.
 
Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив міністр юстиції Павло Петренко.
 
"Так, це апеляційний адміністративний суд розглядав позови низки громадських організацій і скасував постанову уряду, яка вже давним-давно не працює і скасована. І зараз добре розповідають про те, що є така перемога в плані вартості тарифів... Тому зараз, коли розповідають, що є рішення суду, яке створило перемогу, - це неправда, тому що це рішення скасувало постанову, якої не існує", - заявив Петренко.
 
При цьому він заявив, що підвищення ціни на газ, яка діяла останні 2,5 року, було фактично зумовлено ще роботою уряду Юлії Тимошенко, коли були взяті великі міжнародні кредити під відповідні зобов'язання. 
 
Уряд України після 2014 року, за його словами, для підтримки міжнародних партнерів у непростій для держави ситуації, змушений був просто "фактично підтвердити ті зобов'язання, які не він приймав".
 
У той же час, Петренко не зміг відповісти, коли завершилася дія меморандуму з МВФ, який був підписаний урядом Тимошенко.
 
Сама Тимошенко нагадала, що термін дії документа закінчився ще дев'ять років тому, а по кредитах МВФ розраховувалися в 2012 році. "Ви забули, що справи Ви приймали не в мене, а в уряду Азарова", - заявила Тимошенко.
 
Як повідомляла "УМ", Шостий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення Окружного суду за позовом Тимошенко до Кабінету міністрів і "Нафтогазу", яким визначається порядок формування ціни на природний газ для потреб населення і теплокомуненерго. Таким чином подорожчання газу й тепла в 2016 році було визнано незаконним.