Власник NewsOne звинуватив Юрія Луценка в брехні

09:53, 09.07.2019
Власник NewsOne звинуватив Юрія Луценка в брехні

Тарас Козак каже, що його канал не має зв'язків з банком у Росії

Власник телеканалу NewsOne та бізнес-партнер кума Путіна Медведчука, депутат Тарас Козак звинуватив генерального прокурора Юрія Луценка в брехні.
 
Заяву Козака опубліковано на сайті NEWSONE.
 
"Заява генерального прокурора України Юрія Луценка про зв'язок телеканалу NEWSONE з російським "Промсвязьбанком" є цинічною брехнею і свідчить про його непрофесіоналізм і професійну непридатність", - заявив депутат.
 
За його словами, також безпідставною є заява глави ГПУ про участь телеканалу в терористичній діяльності.
 
"Я розглядаю його як штучне створення підстав для застосування санкцій проти телеканалу NEWSONE і закриття телеканалу з політичних мотивів", - каже Козак.
 
Він заявив, що розглядає звинувачення Юрія Луценка як "дешевий піар і спроби втриматися на посаді".
 
Власник каналу опублікував витяг з державного реєстру, в якому "підтверджується моя одноосібна участь в якості власника телеканалу".
 
Нагадаємо, напередодні генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ зареєструвала справу про замах на вчинення державної зради через пропозицію українського телеканалу NewsOne влаштувати так званий телеміст "Треба поговорити" з пропагандистським каналом "Росія 24". Йдеться про допит офіційного власника NewsOne нардепа Тараса Козака і про анонсованого з української сторони ведучого Василя Голованова. За словами Луценка, слідство встановило зв'язок між каналом і російським ВАТ "Промсвязьбанк", який фінансує і обслуговує державне оборонне замовлення Росії.
 
Як писала "УМ", напередодні пропагандисти каналу "Росія24" анонсували телеміст з українським каналом NewsOne, який належить куму президента Росії Віктору Медведчуку. Активісти в Україні закликали приходити на протест, а "Національний Корпус" дав президенту Володимиру Зеленському 24 години на те, щоб відреагувати на ситуацію.
 
У свою чергу президент Зеленський звернувся до українців і до Путіна через телеміст Медведчука: українців він закликав не ставати інструментом для маніпуляцій політиків, а Путіна - поговорити в присутності Трампа, Мей та Меркель.
 
Глава СБУ Іван Баканов закликав зібрати РНБО через "телеміст" з агресором, а секретар РНБО Олександр Данилюк попросив припинити істерику, бо вважає анонсований телеміст "дешевою" маніпуляцією.
 
Врешті-решт NEWSONE повідомив, що скасовує так званий телеміст під назвою "Треба поговорити".