Генпрокуратура викликала на допит всіх, «від власника NewsOne до ведучого»

15:51, 08.07.2019
Генпрокуратура викликала на допит всіх, «від власника NewsOne до ведучого»

(фото: facebook.com / Юрій Луценко)

Генеральна прокуратура зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради через пропозицію українського телеканалу NewsOne влаштувати телеміст "Надо поговорить" з пропагандистським каналом "Росія 24".
 
Про це у Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.
 
"В зв'язку з намірами провести спільний телеміст з російським підсанкційним каналом ГПУ зареєструвала сьогодні провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України", - написав він.
 
За його словами, усі "причетні, від власника каналу до ведучого, що оприлюднив анонс, викликані на допит".
 

 
"Готується подання до суду про арешт активів (телеканалу, - ред.)", - заявив генпрокурор. 
 
Пізніше речниця генпрокурора Лариса Сарган додала в соцмережах, що йдеться про допит офіційного власника NewsOne Тараса Козака та про анонсованого з української сторони ведучого Василя Голованова.
 
"Слідчим ГСУ СБУ процесуальним керівником надано доручення щодо допиту власника телеканалу "NewsOne" Тараса Козака та генерального продюсера телеканалу Василя Голованова, а також проведення необхідних слідчих (розшукових) дій", - написала Сарган.
 

За фактом "телемарафону" генпрокуратура зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 111 ККУ (закінчений замах на державну зраду).
 
Досудовим розслідуванням займеться головне слідче управління СБУ.
 
Козака вважають соратником кума російського президента Віктора Медведчука. До холдингу Козака також входять телеканали "112 Україна", NewsOne, ZIK.
 
Нагадаємо, напередодні пропагандисти каналу "Росія24" анонсували телеміст з українським каналом NewsOne, який належить куму президента Росії Віктору Медведчуку. Активісти в Україні закликають приходити на протест, а "Національний Корпус" дав президенту Володимиру Зеленському 24 години на те, щоб відреагувати на ситуацію.
 
Президент Зеленський звернувся до українців і до Путіна через телеміст Медведчука: українців він закликав не ставати інструментом для маніпуляцій політиків, а Путіна - поговорити в присутності Трампа, Мей та Меркель.
 
 
Врешті-решт NEWSONE повідомляє, що скасовує так званий телеміст під назвою "Треба поговорити".