У Грузії канал припинив мовлення після нецензурних слів в ефірі на адресу Путіна

11:12, 08.07.2019
У Грузії канал припинив мовлення після нецензурних слів в ефірі на адресу Путіна

Журналіст Георгій Габунія виступив в ефірі з нецензурним монологом на адресу Путіна

У Грузії телекомпанія "Руставі-2" вночі тимчасово припинила мовлення через акцію протесту, що триває перед її офісом у зв'язку із нецензурним випадом журналіста Георгія Габунія на адресу президента Росії Володимира Путіна в ефірі.
 
Про це йдеться в заяві на сайті "Руставі-2".
 
Телекомпанія пояснила призупинення мовлення тим, що МВС Грузії не змогло забезпечити безпеку журналістів, адже в ході акції протестувальники кидали різні предмети в будівлю телекомпанії і погрожували увірватися всередину, сказано в заяві.
 
"Ми пішли на цей крайній крок, тому що в нас немає можливості працювати, а журналісти перебувають у небезпеці. Ми закликаємо уряд виконати зобов'язання, встановлені законом, і гарантувати безпеку всіх співробітників Руставі-2", - йдеться в заяві.
 
Перед припиненням ефіру гендиректор телекомпанії Ніка Гварамія засудив поведінку журналіста і пообіцяв покарання, але висловив думку, що протести під каналом - "це не спонтанна акція, а акція, організована владою".
 
Учасники мітингу вимагають звільнення з "Руставі-2" гендиректора і журналіста Габунія, а також порушити кримінальну справу.
 
Водночас МВС Грузії заявило про готовність гарантувати безпеку телекомпанії і кожного її співробітника.
 
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі засудила нецензурне звернення ведучого до Путіна. МЗС Грузії назвало використані висловлювання провокацією, "спрямованою на поглиблення і без того складної ситуації в грузино-російських відносинах".
 
Габунія у своєму монолозі згадав покійних матір і батька Путіна, побажавши їм "горіти в пеклі" і додавши, що хотів би "н****ти на їхні могили".
 
Як повідомляла "УМ", у Грузії на 10-й день протестів пройшов "Марш свободи" з вимогою відставки глави МВС.