Верховний суд скасував повторне жеребкування партій

10:25, 08.07.2019
Верховний суд скасував повторне жеребкування партій

(фото: glavcom.u)

Верховний суд України задовольнив апеляцію Центральної виборчої комісії та скасував рішення Шостого апеляційного суду, який зобов’язував провести повторне жеребкування партій.
 
Про це у своєму Facebook повідомила секретар ЦВК Наталія Бернацька.
 
"Все ж таки є справедливість! Ми виграли Верховний! Виборам 21 липня бути!", - написала Бернацька. 
 
Водночас ані на сайті Верховного суду, ані на його сторінці соцмережі Facebook поки що немає рішення у справі про повторне жеребкування номерів партій.
 
Як повідомила прес-служба Касаційного адміністративного суду в коментарі "Українській правді", постановою про скасування судового рішення від 8 липня апеляційні скарги ЦВК, політичних партій "Слуга народу", "Сила і честь", "Опозиційний блок" були задоволені, а рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 4 липня 2019 року скасоване.
 
На момент рішення Шостого апеляційного адміністративного суду про пережеребкування ЦВК уже видрукувала фактично 5 мільйонів 200 бюлетенів, зупинка цього процесу і проведення нового жеребкування, за словами голови ЦВК Тетяни Сліпачук, могли призвести до зриву виборів.
 
Як відомо, відповідний позов подала "Аграрна партія України". Приводом для цього стало те, що партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі присвоїли 22-й номер у бюлетені без жеребкування. Центрвиборчком подав апеляцію на рішення адмінсуду щодо повторного жеребкування.