Звільнена Зеленським уповноважена Антимонопольного комітету дізналася про це від журналістів

15:12, 06.07.2019
Звільнена Зеленським уповноважена Антимонопольного комітету дізналася про це від журналістів

(фото: facebook.com / Агія Загребельська)

Державна уповноважена Антимонопольного комітету України Агія Загребельська не писала заяви про звільнення за власним бажанням і не знала про підготовку указу президента України Володимира Зеленського про її відставку.
 
Активісти в соцмережах закликають підтримати Загребельську і не допустити її звільнення.
 
"Про те, що президент України підписав указ про моє звільнення, дізналася 15 хвилин тому від журналіста. До цього часу була на роботі, у колегії, приймала рішення. Заяв про звільнення за власним бажанням не писала. Причини звільнення мені невідомі", - написала Агія Загребельська у Facebook.
 
Загребельська додала, що в неї є кілька версій, хто і як зробив свій "внесок" у недоторканність окремих монополістів, і пообіцяла розповісти про це пізніше.
 
"Зараз потрібно зібрати речі та усвідомити те, що відбулося", - підсумувала вона.
 

Тим часом у соцмережах закликають підтримати Загребельську і не допустити її звільнення.
 
"Зеленський звільнив з АМКУ Агію Загребельську. Людину, яка останні роки часом була прапором здорових сил Антимонопольного комітету. Яку ненавиділи і Третьяков із силовиками (ігрові автомати), і Ахметов (енергетика), і Коломойський (АЗС), і поплічники Труханова (Одеський порт - Євротермінал). Та багато хто. ... Ну, що ж. Яскравий сигнал, що монополії в Україні будуть лише міцніти, а з олігархами "будемо домовлятись", а не поступати з ними як в цивілізованих країнах", - написав журналіст Олекса Шалайський.
 
"Навіть Порошенко не зважився звільнити Агію Загребельську, хоч навколо нього вилися всі, кому вона заважала. А Зеленський (Богдан? Гончарук?) Вступив у це лайно. З усього маху вирішив піднімати довіру до # АМКУ", - написав у Фейсбуку антикорупційний журналіст Юрій Ніколов.
 

 

Відомо, що 5 липня своїми указами Володимир Зеленський звільнив заступника голови Антимонопольного комітету і двох державних уповноважених.
 
Укази про звільнення Андрія Вовка з посади заступника голови Антимонопольного комітету України, а також Валерія Полюховича та Агії Загребельської з посад державних уповноважених АМКУ опублікувані на сайті глави держави.